Ovidiu Agliceru, care exercită și funcția de director al Direcției Producere Energie Electrică, îl înlocuiește pe Mihail Stănculescu, care din motive medicale nu mai poate exercita atribuțiile funcției de director general.

Ovidiu Agliceru are o experiență de peste 28 ani în domeniul energetic. În perioada 1999-2000 a fost promovat în funcția de director general adjunct tehnic la sediul central al Hidroelectrica.

În aceasta perioadă, una din realizările cele mai importante a fost implementarea sistemului asigurării calității și certificarea Hidroelectrica, în iulie 2000, societatea devenind primul producător de energie certificat în sistemul de asigurare al calității.

Începând cu 16 ianuarie 2013 a trecut pe funcția de manager la Departamentul Control Intern. Din august până în octombrie 2013, Agliceru a fost membru al Directoratului Hidroelectrica, iar din octombrie este directorul Direcției Producere Energie Electrică.

Hidroelectrica s-a aflat pentru prima dată în insolvență în perioada 20 iunie 2012 — 26 iunie 2013. Curtea de Apel București a dispus, la finele lunii februarie 2014, reîntoarcerea companiei în insolvență, după ce procesul de închidere a insolvenței a fost contestat în instanță.

Printre creditorii Hidroelectrica se numără: Ministerul Economiei, Nuclearelectrica, Administrația Națională Apele Române, ING, Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale, Citi Bank și Unicredit.

Hidroelectrica, cel mai mare producător național de electricitate, estimează că va obține în acest an un profit contabil după deducerea impozitului de profit de 246,5 milioane de lei, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli al companiei, aprobat în Adunarea Generală a Acționarilor din 29 aprilie.