1. Yili Apricot Valley, China

In aprilie, cand caisii sunt in floarea, padurea de caisi din Apricot Valley, cea mai mare din prefectura Yili, din nordul Chinei, se imbraca in roz. Un tablou cu adevart fascinant.

2. Hang Son Doong, Vietnam

Situata in provincia Quang Binh, Hang Son Doong nu este altceva decat cea mai mare grota din lume. Un urias rau subteran, care ajunge in pestera, a permis dezvoltarea unui ecosistem unic: o padure a crescut la intrarea in grota.

3. The King's Road, Irlanda de Nord

The King's Road este, de fapt, o alee fastuoasa strajuita de fagi cu forme impresionante. Situat nu departe de orasul Armoy, ea a servit drept platou de filmare pentru serialul de televiziune de mare succes Game of Thrones.

4. Padurea rasucita, Polonia

Este o padure de pini cu ciudate forme curbate. Sunt aproape 400 de arbori plantati la inceputul anilor 1930. Se spune ca pentru a determina plantele sa creasca astfel, s-ar fi utilizat instrumente si tehnici speciale, dar procedeul nu este cunoscut.

5. Padurea scufundata, Kazahstan

O padure care creste in apele lacului Kaindy din muntii Tian Shan. Lacul a aparut in urma unui puternic cutremur, care a provocat masive alunecari de teren, modeland, astfel, structura viitorului lac. Apa de ploaie a facut restul. Astazi, poate fi admirata o padure scufundata si trunchiuri dezgolite ridicandu-se deasupra apei.

6. Mlastina Mortii, Namibia

Nu, mlastina nu mai este, a secat sub arsita soarelui care dogoreste desertul Namib. Au murit si arborii acacia, dar care acum, dupa aproape 900 de ani, ofera un peisaj maginific.

7. The dragons's blood forest, Yemen

Insula yemenita Socotra este cunoscuta pentru arborii dragonieni, a caror rasina este cunoscuta sub numele de "sangele dragonului".

8. Aleea de baobabi, Madagascar

Zona este protejata incepand din 2007. Baobabii, vechi de peste 800 de ani si inalti de 30 de metri, constituie dovada vechilor paduri tropicale care au inflorit, candva, in Madagascar.

9. Padurea dansatoare, Rusia

Situata in regiunea Kaliningrad, The Dancing Forest este o padure de pini care, in marea lor majoritate, au forme absolut neobisnuite. Nu exista o explicatie a acestui fenomen. Unii sustin ca de vina este vantul foarte puternic din zona.

10. Cimitirul masinilor din Chatillon, Belgia.

In mijlocul unei mici paduri aflata nu departe de Chatillon, in Belgia, a aparut, in timpul celui de-al doilea Razboi mondial, un adevarat cimitir de masini. Abandonata de mai bine de o jumatate de secol, autoturismele completeaza acum un tablou post-apocaliptic, demn de studiourile de la Hollywood. Pentru a proteja mediul inconjurator, in 2010 s-a decis ca, in timpul, epavele sa dispara.

 

 


Gentside Découverte