Cei șase teroriști, ce purtau uniforme paramilitare, au intrat în școală urcând zidul ce separa școala de exterior și a început să tragă în studenții ce erau în clase. Aproape în același timp, unul dintre teroriști s-a aruncat în aer. În doar câteva secunde, atmosfera din școală s-a schimbat într-una foarte apăsătoare cu cadavre peste tot și gloanțe ce zburau prin clase și teroriștii ce fugeau din clasă în clasă, împușcând aleatoriu pe oricine vedeau. Mulți dintre supraviețuitori au declarat că teroriștii și-au împușcat aproape toate victimele direct în cap. 

TTP-ul care a recunoscut că ei au cauzat atacul este un grup de insurgenți din nord-vestul regiunii tribale din nordul Waziristan din Pakistan. Grupul s-a luptat cu trupele pakistaneze încă de când armata pakistaneză a ajutat Statele Unite în războiul din Afghanistan. Recent, organizația a creat tot felul de probleme datorită faptului că ascunzătorile lor au fost dibuite în munți de-a lungul graniței Afghanistanului cu Pakistan și au fost atacate atât de armata pakistaneză cât și de dronele Statelor Unite. Organizația este condusă de Mullah Fazullah, care este de asemenea responsabil pentru împușcarea câștigătoarei premiului Nobel pentru pace, Malala Yousufzai în cap pentru că a îndrăznit să meargă la școală și să încurajeze alte fete să meargă la școală. Din fericire însă, adolescenta a reușit tentativei asupra vieții sale și a câștigat premiul Nobel. TTP-ul este un aliat al talibanilor afghani care luptă pentru a deturna guvernul și pentru a impune un regim bazat pe dura lege islamică.

Primul Ministru al Pakistanului, Nawaz Sharif, care a intrat la putere în 2014 a promis că va pune capăt violenței Talibanilor în regiunile de nord din Pakistan, dar discuțiile cu talibanii s-au interrupt acum câteva luni iar talibanii au atacat aeroportul internațional din Karachi în iunie a acestui an. Armata pakistaneză în schimb a răspuns cu aceeași monedă, ucigând într-un atac coordonat în nordul Wiziristan peste 1000 de militanți.

 

Citeste mai mult pe zappernews.ro