"Avocatul nostru a cerut prelungirea perioadei de eliberare pe cauţiune în dosarul judecătorilor", a declarat Muhammad Amjad, un purtător de cuvânt al formaţiunii politice a lui Musharraf.

"Cei care îl acuză nu au evocat argumente serioase (în favoarea arestării sale). Prin urmare, noi credeam că eliberarea lui pe cauţiune ar fi trebuit prelungită fără probleme, dar spre marea noastră surprindere judecătorul a respins prelungirea şi a ordonat arestarea (lui Musharraf)", a adăugat el.

Acelaşi tribunal prelungise recent până joi eliberarea pe cauţiune a lui Musharraf în acest caz. Generalul în retragere, care asista la audiere, a părăsit imediat tribunalul din Islamabad sub protecţia gărzilor sale de corp, potrivit unui fotograf al AFP prezent la faţa locului.

Pervez Musharraf este liderul APML (All Pakistan Muslim League), un partid înfiinţat în exil care nu are niciun deputat în Adunarea în exerciţiu. Un tribunal pakistanez a exclus, în această săptămână, candidatura sa la alegerile generale din 11 mai.