Intr-un material pe aceasta tema, cotidianul Washington Post scria, printre altele, ca Moscova a reusit sa impresioneze nu numai prin progresul realizat de fortele sale armate, dar si prin aceasta noua institutie.

Potrivit cotidianului america, de aici pot fi controlate centrele de comanda ale fortelor armate ale Rusiei, actiunile militare angajate pretutindeni in lume, precum si titurile cu rachete balistice.

Dat in functiune la 1 decembrie 2014, centrul asigura un control unificat al operatiunilor armatei ruse. Edificiul fortificat este situat deasupra unui labirint de tuneluri subterane, pe malul stang al raului Moscova, la aproximativ 3,2 kilometri de Piata Rosie.

Printre altele, institutia dispune de o pista de aterizare, care poate primi inclusiv un elicopter Mi-8. In caz de razboi, aceasta constructie sofisticata va fi principalul centru de comunicatii al Rusiei, subliniaza Washington Post.

Potrivit ministrului rus al apararii, Serghei Soigu, constructia unui centru de acest tip deschide calea "crearii unui spatiu unic de informare pentru reglementarea diferitelor misiuni in interesul apararii nationale".