"MIT lucreaza deja la un astfel de proiect, in timp ce Facebook si Apple cheltuiesc miliarde de dolari pentru a studia posibilitatile unor astfel de ochelari inteligenti. Cu siguranta, va fi un mare eveniment - o noua forma de ordinator", scrie King.

Potrivit afirmatiilor sale, acesti ochelari vor fi multifunctionari si vor permite realizarea unor adevarate "miracole" gratie intelitentei artificiale. Nu veti mai avea nevoie de monitor pe birou, veti vedea ecranul in campul vizual proiectat de ochelari. Nu veti mai folosi tastatura, pentru ca veti scrie sau afisa semne si imagini prin simple gesturi. Dupa o intalnire  veti afla gratie acestor ochelari inteligenti daca ati facut impresie buna, pentru ca inteligenta artificiala va anatomiza anumiti indici incepand cu ochii interlocutorului", axplica expertul.

"Nu va fi insa o veste buna pentru politicieni, pentru ca vom putea stabili daca spun sau nu adevarul", a glumit directorul general de la Moven, potrivit caruia pana in 2035, numarul robotilor de pe Terra il va depasi pe cel al oamenilor, care vor incredinta tot mai multe dintre obligatiile lor in sarcina Inteligenei artificiale.

"Robotii vor livra colete, vor fi drone, masini au autonome, camioane, roboti industriali - un numar mare de difersi roboti care ne vor inconjura", descrie King. "Daca lucrati in sanatate sau in sectorul servitiilor financiare, in contabilitate sau in avocatura, rolul dumneavoastra se va reduce la cel de consilier. Pentru ca restul va fi indeplinit de Inteligenta artificiala", a precis expertul.