„Este o zi de mare bucurie. Focul olimpic, simbol al principalelor intreceri sportive din lume, simbolu al prieteniei si pacii, a ajuns in Rusia si peste cateva minute isi va incepe calatoria pana la Jocurile Olimpice”, a declarat Putin.

Aprins la Atena, focul a fost adus la Moscova cu un avion Airbus 320, pana in Piata Rosie fiind purtata de un grup de biciclesti. Pentru aceasta ceremonie au fost mobilizati 5.000 de politisti.

Torta olimpica va traversa toate cele 83 de regiuni si republici care intra in componenta Federatiei Ruse, trecand prin 2.900 de localitati. O stafeta la care vor participa 14.000 de purtatori ai flacarei olimpice si 30.000 de voluntari. Ei vor alerga, vor merge cu sania, trasa de cai sau de caini, cu trenul, vor zbura cu balonul si avionul.

Flacara va pluti pe raul Baical, va urca pe muntele Elbrus, va ajunge chiar si la Polul Nord la bordul unui spargator de gheata. Dupa 123 de zile si 65.000 de kilometri parcursi, ea va ajunge, la 7 februarie 2014, la Soci, locul de desfasurare a Jocurilor Olimpice de iarna.