Potrivit publicatiei, cele două companii sunt în faza finală a negocierilor şi un acord de principiu ar putea fi anunţat la mijlocul acestei luni. Achiziţionarea ZKW Group GmbH ar urma să coste până la 100 miliarde de yeni (885 milioane de dolari).

ZKW produce faruri LED cu o forţă de muncă globală de 7.500 de angajaţi şi facilităţi de producţie în regiuni precum Europa, SUA, China şi India. Pentru acest an, compania austriacă mizează pe vânzări de aproximativ 900 de milioane de euro, comparativ cu mai puţin de 400 de milioane de euro în 2011.

Preluarea ZKW face parte din strategia grupului japonez de a se extinde pe piaţa componentelor auto, în ideea de a contracara scăderea cererii pentru produse electronice de larg consum. Anul trecut, Panasonic a preluat o participaţie de 49% în producătorul spaniol de oglinzi pentru automobile Ficosa International şi de asemenea intenţionează să contribuie cu 1,6 miliarde de dolari la viitoarea uzină pentru producţia de baterii pentru vehiculele electrice construită de Tesla. Prin preluarea mai multor companii din industria auto, Panasonic vrea să îşi crească vânzările pe acest segment până la 2.000 de miliarde de yeni (17,59 miliarde de dolari) în anul fiscal 2018, care se va încheia în luna martie 2019, comparativ cu 1.300 miliarde yeni în ultimul exerciţiu fiscal.

Posibilul acord între Panasonic şi ZKW vine după ce şi alţi producători de echipamente electronice au făcut achiziţii majore în industria auto. De exemplu, luna trecută grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a acceptat să plătească opt miliarde de dolari pentru preluarea companiei americane Harman International Industries Inc., care produce panouri de bord pentru automobile, relateaza agerpres.