ParkLake, proiect dezvoltat în Sectorul 3 din Bucureşti, reprezintă o investiţie de 180 de milioane euro şi se va deschide în primăvara anului 2016, a declarat miercuri Ingo Nissen, Managing Director Sonae Sierra, responsabil pentru proiectele de dezvoltare din România.

Acesta susţine că pe măsură ce România se va dezvolta şi nivelul veniturilor se va apropia de media europeană va exista piaţă pentru dezvoltarea de complexe comerciale, dar că la nivelul actual al veniturilor nu este nevoie în mod necesar de altele.

Până în prezent, ParkLake a semnat contracte şi/sau a angajat peste 70% din suprafaţa închiriabilă (GLA), suprafaţă care cuprinde mai mult de 200 de magazine şi 2.600 de spaţii de parcare în subteran.

Centrul comercial ParkLake este situat în sectorul Sectorul 3, una dintre zonele cu cea mai mare densitate a populaţiei din Bucureşti. ParkLake se va situa în vecinătatea Lacului Titan şi în apropiere de Parcul IOR, adresându-şi serviciile unui număr de 1,5 milioane de locuitori. Lucrările de construcţie sunt în derulare, etapa de lucrări structurale fiind deja într-o fază avansată, iar deschiderea este programată pentru anul 2016. Pe parcursul diferitelor etape de dezvoltare, pe şantier vor lucra între 500 şi 2.000 de lucrători. Odată cu deschiderea sa, centrul comercial va crea alte 2.000 de noi locuri de muncă directe.

ParkLake este un proiect dezvoltat în parteneriat de Sonae Sierra şi Caelum Development, mentioneaza agerpres.