Noua platformă se va numi Intel SoFIA şi va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2015, adresându-se în principal tabletelor cu preţuri reduse.

Familia de produse SoFIA a fost adăugată, anul trecut, planurilor Intel din segmentul mobil şi include prima platformă integrată de comunicare a Intel.

"În condiţiile în care piaţa de tablete continuă să se extindă, punând la dispoziţia utilizatorilor o gamă largă de produse cu ecrane de diferite mărimi, forme şi preţuri variate, acordul strategic cu Rockchip permite Intel să atragă noi clienţi datorită unui portofoliu larg de produse", anunta Intel

Gama Intel SoFIA conţine trei produse: versiunea 3G dual-core, care este aşteptată pe piaţă în al patrulea trimestru al anului, versiunea 3G quad-core, disponibilă în primul semestru al anului 2015, respectiv versiunea LTE, pregătită pentru lansare în prima jumătate a anului viitor.

Preţurile pentru platforma quad-core SoFIA 3G vor fi făcute publice în curând, iar în baza acordului, Intel şi Rockchip vor vinde noul produs către producători OEM /Original Equipment Manufacturer n.r./ şi ODM /Original Design Manufacturer n.r./, în principal către clienţii celor două companii.

Rockchip este o companie de semiconductoare şi furnizor de soluţii mobile de tip SoC /Security Operations Center, n.r./, înfiinţată în anul 2001. Compania se concentrează pe platforme mobile, cu produse dedicate terminalelor mobile cu conexiune la Internet (tablete/OTT-BOX/Dongle/e-Book) şi alte portabile (MP3/PMP). Rockchip are sediul în Fuzhou, unde au loc principalele activităţi de design şi dezvoltare, şi trei filiale în Beijing, Shanghai şi Shenzhen.

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume.