Alegerea de către dezvoltator a unui consultant imobiliar cu forţa şi experienţa CBRE arată că piaţa imobiliară este matură şi cu tendinţe serioase de dezvoltare, atât în oraşul Timişoara, cât şi în ţară, precizează NEPI.

'Am ales să colaborăm cu CBRE, un consultant de talie internaţională, pentru că vine cu know-how-ul şi contactele sale globale şi propune strategii eficiente şi sustenabile de închiriere pe următorii ani. Securizând cei mai buni chiriaşi, vom consolida poziţia City Business Centre în topul celor mai căutate şi apreciate clădiri de birouri din ţară', afirmă Lori Collin, Office Director în cadrul NEPI.

'Impactul pozitiv al dezvoltării acestui proiect asupra mediului economic local este unul evident, fiind create atât infrastructura necesară pentru companiile multinaţionale care doresc să se extindă sau să îşi înceapă activitatea în Timişoara, cât şi o serie de facilităţi pentru IMM-uri şi start-up-uri locale', declară Răzvan Iorgu, Managing Director CBRE România.

Votat Green Building of the Year şi Office Development of the Year, complexul de birouri de clasă A City Business Centre, care are o suprafaţă totală de 27.151 mp, poate fi definit drept un 'oraş în oraş', în raport cu Timişoara.

Clădirile de birouri City Business Centre oferă companiilor spaţii de birouri, restaurante, servicii publice (bănci, servicii medicale, etc), parcare subterană şi pistă pentru biciclişti, zone verzi, locaţie centrală, servicii de pază 24/24, dar şi alte servicii necesare unui angajat pe tot parcursul programului său de lucru.

Timişoara a devenit unul dintre marii jucători de outsourcing din România, în contextul în care, în ultimii ani, ţara noastră îşi consolidează poziţia de destinaţie principală pentru tot mai multe companii din Europa de Vest şi America de Nord, care intenţionează să deschidă centre de suport în Europa Centrală şi de Est.

Conform celui mai recent raport întocmit de CBRE pe segmentul birouri din ţara noastră, mai mult de 8% din totalul companiilor din România aleg Timişoara drept centru operaţional. Oraşul beneficiază din plin de statutul de centru universitar de prestigiu, găzduind nu mai puţin de 8 universităţi, dar şi de o infrastructură îmbunătăţită care s-a dezvoltat treptat, dar sigur, pe fondul creşterii competitivităţii.

New Europe Property Investments plc este un grup de investiţii listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum şi la Bursa de Valori din Bucureşti (BVB). Grupul a fost înfiinţat în anul 2007 pentru a achiziţiona, a dezvolta şi a gestiona cele mai importante proprietăţi pe zona de retail din ţările emergente ale Uniunii Europene, cu potenţial de creştere pe termen lung.

Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, CityPark Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center şi alte centre comerciale în întreaga ţară, dar şi în Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj, scrie agerpres.