După o colaborare de peste 2 ani și jumătate și pe fondul beneficiilor reciproce, cele două companii au luat decizia de a semna un contract multi-anual în valoare de 45 de milioane de lire sterline (aprox. 55,5 mil. euro) pentru furnizarea de servicii IT.

Endava devine astfel principalul partener Worldpay din regiune ca Integrator de Sisteme pentru programul de transformare a infrastructurii IT a Worldpay, care are în vedere dezvoltarea generației următoare de platforme de plăți electronice, simultan cu dezvoltarea continuă a platformelor software deținute de Worldpay și asigurarea suportului pentru acestea.

„Este o oportunitate deosebită pentru noi să fim implicați în acest program complex de  transformare a platfomei de plăți a Worldpay într-un moment în care plățile online și cele de pe echipamente mobile au căpătat o amploare incredibilă. Este îmbucurător faptul că, după ce am lucrat îndeaproape în ultimii 2 ani, Worldpay a decis încheierea unui parteneriat pe termen lung. Acest lucru este o confirmare a capacității de livrare a echipelor noastre de dezvoltare din Europa de Est”, a explicat John Cotterell, CEO Endava.

În prezent, peste 200 de angajați din centrele Endava din România și Moldova sunt implicați în proiecte de dezvoltare software livrate pentru Worldpay. Endava are la acest moment peste 1.100 de persoane angajate în sediile din București, Cluj și Iași.

Worldpay este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plați la nivel global, care procesează milioane de tranzacții zilnic. Worldpay oferă o gamă largă de servicii, precum procesare de plăți internaționale, platforme de plăți globale, plăți alternative, management de risc, plăți pe echipamente mobile și la puncte de vânzare. Worldpay a devenit o companie independentă în decembrie 2010.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000. Endava are peste 1.500 de angajați în 11 sedii în Marea Britanie, Statele Unite, Germania, România, Republica Moldova și Macedonia, şi o cifră anuală de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.