În acelaşi timp, integrarea aplicaţiilor SAP cu suita de aplicaţii Google (Gmail sau Google Calendar) oferă utilizatorilor o creştere a productivităţii, pe baza flexibilităţii şi a uşurinţei în utilizare. Disponibilitatea platformei SAP Cloud prin intermediul Google Cloud Platform va oferi clienţilor oportunităţi în zona dezvoltării de noi aplicaţii, datorită îmbinării serviciilor oferite de cei doi furnizori.

SAP şi Google au ca principal obiectiv securitatea datelor clienţilor, protejarea identităţii şi integrităţii acestora, astfel încât toate serviciile oferite să fie protejate de riscuri. Potrivit analiştilor firmei de cercetare IDC, cheltuielile la nivel global pentru servicii de cloud public vor ajunge la valoarea de 195 de miliarde de dolari până în 2020. Aceasta reprezintă o dublare faţă de valoarea de 96,5 miliarde de dolari estimată pentru 2016.

În prezent, SAP are aproximativ 345.000 de clienţi, din peste 180 de ţări. Compania oferă un portofoliu de soluţii bazate pe tehnologia in-memory SAP HANA, ce asigură accelerarea şi optimizarea proceselor de business, managementul inteligent al datelor şi simplificarea infrastructurii IT. Clienţii, angajaţii, furnizorii, partenerii de business, dar şi dispozitivele IoT pot fi integrate şi agregate inteligent, într-un Digital Core care oferă posibilitatea regândirii proceselor de business, conectând oamenii, device-urile şi reţelele de business în timp real.

SAP pune la dispoziţia companiilor expertiza necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale şi o platformă de tip end-to-end, care acoperă toate procesele de business, din 25 de industrii, scrie agerpres.