Iniţiatorul şi realizatorul proiectului este compania SOLO SRL, controlata de catre Bogdan Pitiogoi, partenerul de afaceri al lui Ion Tiriac si principalul dealer auto din zona de est a tarii. 

Construcţia proiectului a început în luna februarie, în comuna Leţcani – Judeţul Iaşi. Parcul Logistic are un caracter complex care cuprinde: spaţii de depozitare/producţie uşoară, inclusiv anexe (capacitate totală de 9.364,50 mp suprafaţă utilă) şi spaţii de birouri, inclusiv anexe (1.845,19 mp suprafaţă utilă), toate la preţuri stabilite sub nivelul celor practicate pe piaţă, în conformitate cu disponibilitatea de plată a IMM-urilor.

 

Potrivit lui Bogdan Pitigoi, tinta de venituri a proiectului prevede aducerea in parc in urmatorii doi ani a cel putin 20 de IMM-uri si a cel putin un operator logistic important.

"Parcul se afla la intrare pe centura Iasi si in zona traseului viitoarei austostrazi Iasi-Targu Mures. Mai mult, probabil in cursul acestui an Consiliul Municipiului Iasi va impune o taxa pentru traficul greu astfel ca majoritatea transportatorilor vor fi nevoiti sa caute solutii de antrepozit in afara Iasului", declara Bogdan Pitigoi. 

Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni, iar valoarea totală de 26,342 mil. lei, din care 14, 066 mil. lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi din bugetul naţional.

Bogdan Pitigoi detine 5 companii specializate in vanzari de masini (10 marci), o fabrica de textile, reteaua de magazine Sense si peste 12.000 mp de spatii de birouri Clasa A in municipiul Iasi. Cifra de afaceri combinata a companiilor controlate de omul de afaceri iesean a atins anul trecut 25 milioane de euro, cu 10% peste rezultatele din 2011.