Ce au în comun pasiunile sale şi afacerea? În primul rând o parte dintre principiile jocului. La fel ca în jocul de bridge, descoperit în timpul studenţiei, şi în afaceri sunt importante spiritul de echipă şi concentrarea pe un anumit domeniu. Bridge mai joacă din când în când cu prietenii, şi îl consideră important pentru sesiunile de socializare, pentru înţelegerea psihologiei celorlalţi.

Şi pentru că se învârte într-o lume tehnică, se relaxează, cu precădere, călătorind. Lucra, la început, 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, însă acest lucru i se părea firesc.

Acum, afacerea funcţionează de la sine şi poate spune, fără ezitare, că a fost în peste 40 de ţări, printre care şi Malaezia sau Singapore.

„În tinereţe, eram pasionat de lucruri tehnice, îmi plăcea să desfac fiecare aparat electronic al părinţilor, pentru a-i descoperi mecanismul, astfel, nimic nu rămânea neexplorat”, spune el. Mărturiseşte că, acum, situaţia este diferită mai ales că businessul său este „într-o legatură perfectă cu inovaţia şi tehnologia de ultima generaţie”. De aceea, se declară norocos că a putut să transforme pasiunea din adolescenţă în business şi că acum poate trece la categoria hobby şi călătoriile.

Spune că timpul, energia şi fondurile pe care le alocă pentru călătorii pălesc în faţa satisfacţiei pe care i-o oferă descoperirea unor noi destinaţii, apropiate sau îndepărtate de casă. „În ultimii ani. am ales să călătoresc în destinaţii noi de două-trei ori pe an. Pentru mine, să plec într-o călătorie înseamnă să mă informez în legătură cu tot ce are de oferit acea destinaţie”, spune Dan Boabeş.

Informaţiile despre locurile de vizitat le culege fie de la prieteni, fie de pe Internet – de pe siteuri şi bloguri de turism sau forumuri – fie chiar de la agenţia cu care alege să plece către o nouă aventură. Călătoreşte în general în perioadele destinate vacanţelor: iarna de Sărbători, de Paşte sau în vacanţa de vară. Cu toate acestea, spune că ar putea să plece oricând mai ales, acum, când afacerea funcţionează, iar echipa pe care a format-o, este una pe care ştie că se poate baza.

„Cred că nici dacă aş vedea întreg Mapamondul, tot nu aş înceta să călătoresc, tot ar mai fi ceva de văzut”, explică el.