Viorel Ognean spune că, în principal, hobby-urile sale au tangenţă cu sportul, cu competiţia, dacă se referă la cele „în mişcare”, însă acestora li se adaugă ceasurile şi fotografia.

Marea sa pasiune rămân “motoarele”, prima motocicletă pe care a cumpărat-o a fost în 1988, ani, un „motor” CZ, de 175 centimetri cubi, de provenienţă cehoslovacă, care a costat, aproximativ 14.000 de lei.  A avut carnet de motociclist chiar înainte de a-l avea pe cel pentru maşină. Îşi aminteşte amuzat cât de surprinşi au fost colegii din fosta companie de cosmetice, unde a deţinut funcția de manager general, să îl vadă venind, chiar din prima zi, pe motocicletă. Acum are un Harley Davidson, un model mai modern pe care l-a accesorizat de-a lungul timpului cu diverse componente lansate de-a lungul timpului de  producător: oglinzi, tobe de eşapament, filtre. Maşina a rămas pe locul secund în preferinţele sale.  Merge cu motocicleta şi în Bucureşti, în weekend-uri sau în vacanţă la munte ori la mare. Spre exemplu, a fost la una dintre întrunirile Harley organizată în Ungaria, drept pentru care a plecat pe motocicletă 2.800 de kilometri dus - întors.

“Ceasurile au venit mai târziu, începând din anii 1990, când am avut ocazia şi posibilitatea să mă întâlnesc cu ele”, spune Viorel Ognean. Acum are o adevărată colecţie, iar brandurile preferat sunt Omega Smarter sau „cel de suflet” Patek Phillipe, cumpărate din Statele Unite.

Fiind un pasionat al motoarelor şi călătorind mult pentru că aşa îi cere jobul, alocă, din când în când finalurile de săptămână concursurilor auto off-road. “În timpul rămas, în care sunt în ţară, mă bucur de plimbările cu maşina clasică ori cu motocicleta”, povesteşte Ognean.

Scufundări face atunci când pleacă în concediu, iar cele mai interesante peisaje subacvatice le-a văzut în Spania, Grecia şi Turcia. Pentru prima dată a încercat să facă scufundări în 1997 li a fost o pasiune descoperită în materiale publicate pe această temă. A urmat cursuri cu un instructor specializat şi de atunci practică acest sport de câte ori are ocazia.

Îşi aminteşte că fotografia a descoperit-o în 1995, iar primul aparat foto a fost un Minolta Dynax 300 care a costat, la vremea aceea, 350 de dolari.

A descoperit şi maşinile cu personalitate, iar acum are un exemplar rar, un BMW E9 din 1972,  iar la recondiţionat, într-un atelier specializat, un Porche 944 din 1986, în care estimează că va investi maximum 10.000 de euro.  

Munceşte, pe zi, aproximativ zece ore şi mereu are grijă să păstreze un echilibru între viaţa profesională şi cea personală. 

Lumea informatizată îi dă posibilitatea să obţină toate informaţiile necesare despre pasiunile sale. De asemenea, s-a înscris şi într-un club al pasionaţilor.

“Fac parte din T44, un club de off road alături de care, particip la două acţiuni umanitare, de Paşte şi de Crăciun, pentru a ajuta copii şi familii nevoiaşe”, explică Viorel Ognean.

Precizează că sursa cea mai preţ pe care o are este timpul şi încearcă să îl împartă între toate pasiunile sale. Adaugă că nu ar renunţa la hobby-uri decât forţat de situaţie.

Citat: „Nu as renunţa la hobby-urile mele decât forţat de situaţie”, Vioreal Ognean, Sales Development Director pe Europa de Est Diageo România