Daniel Truică a absolvit finanţe – bănci însă a înţeles, cu timpul, că va fi competitiv în domeniul turismului on line. Împreună cu alţi parteneri de business, a înfiinţat vola.ro care a devenit cel mai mare jucător de pe piaţa de turism on line, cu o cifră de afaceri estimată la peste 20 de milioane de euro. Acum, graniţa dintre business şi pasiune – călătoriile – este greu de trasat.


Nu le poate despărţi şi îşi dedică tot timpul descoperii unor noi destinaţii. O pasiune născută aproape din întâmplare, după cum povesteşte chiar el. „În anul II de facultate, am plecat într-o călătorie peste ocean, în Statele Unite ale Americii. Printr-un complex de împrejurări, timp de 18 luni, am străbatut în lung şi în lat Statele Unite şi cred că acesta a fost începutul unei pasiuni care încă mă urmăreşte”, spune Daniel Truică. De la înfiinţare, afacerea sa care a pornit ca un hobby, a înregistrat creşteri constante.

Călătoriile îi plac, îl relaxează şi spune că reprezintă lucrul de care are nevoie în viaţă. De aceea, nu şi-ar dori nici în ruptul capului să renunţe la ele şi spune că atunci când eşti cu adevărat pasionat de ceva, nu există „nu am timp”. „Lupta cu timpul este evident cea mai mare provocare, însă orice persoană are nevoie să-şi urmarească pasiunile. Poţi să-ţi faci timp pentru orice dacă îţi doreşti suficient de mult”, spune el.

Citeşte mult despre tehnologia de travel despre care spune că este în interesul său şi în viaţa profesională şi, cum afacerea este exclusiv în spaţiul virtual, şi sursa de informare este tot Internetul.

În fiecare an, îşi alege o destinaţie în care nu a mai fost, pe care abia aşteaptă să o descopere şi căreia îi dedică până la două săptămâni. „De exemplu, acum doi ani am călătorit în Asia – Malaezia, Singapore, Indonezia. În rest, încerc să găsesc câteva zile libere în care să vizitez destinaţii mai apropiate, de câteva ori pe an”, mărturiseşte Daniel Truică.

Managerul Vola.ro mai are însă o pasiune mai veche pe care încearcă să o mai reînvie din când în când - pictura. „Pictez în acrilice. Ce-i drept, o fac mai rar în ultimul timp, însă mi-a plăcut să pictez încă de când eram în şcoala generală şi continuu să o fac, atunci când am inspiraţie”, povesteşte tânărul antreprenor.

Citat:
„Lupta cu timpul este evident cea mai mare provocare, însă orice persoană are nevoie să-şi urmarească pasiunile”, Daniel Truică, fondatorul Vola.ro