A mers chiar mai departe şi albastrul mării care îl inspiră şi îl foloseşte şi la sigla companiei pe care o deţine, MedLife, l-a determinat să transforme pasiunea într-un business. Astfel că, a devenit, acum aproape şapte ani, importatorul NauticLife, a înfiinţat şcoala de navigaţie SetSail şi Marina LifeHarbour, fosta Limanu şi este reprezentantul exclusiv în România al producătorului francez Beneteau, liderul mondial al industriei de yachting.

Proprietarul celei mai mari reţele de clinici private din România este pasionat de când se ştie de pescuit, iar din 2008 a început să practice un nou sport de apă: yahtingul. Acţionarul NauticLife, a investit, încă de la început, într-o afacere care îi face plăcere.

Pentru că se dedică mult business-ului şi familiei, Marcu găseşte cu greu timp pentru hobby-urile sale, până la zece weekenduri pe an.

Pasiunea sa este pentru apă în general şi poate spune că a depăşit o mie de mile navigabile. Îşi aminteşte că totul a început când a mers, copil, cu părinţii în Deltă. A îndrăgit peisajul de acolo, marea şi lacurile. A primit apoi un caiac pe care l-a asamblat personal şi a început să meargă pe lacurile din jurul Capitalei. Apoi, şi-a cumpărat prima barcă în 1995 din Germania, după care două amacaţiuni hidrofoil cu aripi autoportante.

Despre investiţii, adaugă că preţurile pentru o barcă cu motor variază între 3.000 de euro şi poate ajunge la 150.000 euro, desigur, totul depinde de marcă, dimensiune, motor şi dotări, la care se adaugă combustibilul, întreţinerea etc. Îi place să se plimbe cu barca pe mare, Dunăre şi bineînţeles prin Deltă.

De asemenea, proprietarul MedLife mai foloseşte o parte din timpul său liber, destul de limitat, pentru a se informa în legătură cu sporturile preferate, principala sursă fiind presa. „Sunt consumator constant de reviste gen Aventuri la Pescuit şi Yachting Pleasure”, spune antreprenorul român.

Pe lângă faptul că alocă timp pentru pasiunile proprii, Mihai Marcu investeşte şi bani. „Am încercat să îmbin hobby-ul cu business-ul – si am făcut reclamă pentru LifeHarbour şi Nautic-Life”, adaugă şeful MedLife.

Devotamentul pentru hobby-urile sale reiese şi din implicarea în activitatea cluburilor de pasionaţi ai acestor sporturi de apă. „Sunt membru fondator al Asociaţiei Nautic Club, al Colegiul Nautic Român, respectiv al clubului de pescuit PeApă”, explică Marcu. În concluzie, el se declară mulţumit de timpul şi investiţiile pe care le solicită hobby-urile sale. „Nu cred că fac un sacrificiu special (pentru hobby-uri- n.r.). Oricum, concediile le fac exclusiv cu familia la ski sau în străinătate”, mai spune proprietarul companiei.