A ridicat brandul în şapte ani şi are o avere estimată la patru milioane de euro. La capitolul pasiuni, îi place să vorbească despre copii şi cărţi, despre familie, călătorii de suflet. Preferă soarele şi peisajele frumoase din sudul Franţei şi Italiei şi nu vrea să lase nicio zi să treacă fără să citească o carte bună. Nici chiar în concediu.


Are o bibliotecă bogată, formată din câteva mii de volume, nu le-a numărat niciodată.  Dar cartea preferată rămâne Elif Shafak, “Bastarda Istanbulului”, un roman plin de forţă despre conflictele politice şi etnice şi cu referinţe la genocidul armean din 1915. Printre ultimele cărţi citite se numără “Inteligenţa emoţionă în educaţia copiilor”, de Maurice J. Elias.

„Spune-mi ce cărţi citeşti, ca să îţi spun ce preţuieşti” – sub acest citat s-ar putea rezuma pasiunea Rucsandrei Hurezeanu. Este de aproape opt ani managerul general al unuia dintre cele mai puternice branduri de dermatocosmetice din România şi, poate de aceea, timpul său liber este cu atât mai preţios. Îl împarte între birou şi familie, dar cu toate acestea spune că îi rămân zilnic momente pe care le dedică plăcerilor sale. Astfel, alege o carte bună în locul unor distracţii pasagere. „Sunt atrasă de cărţi, când am o oră liberă cel mai des aleg cărţile”, spune Rucsandra Hurezeanu. Mărturiseşte că cel mai mult îi plac „biografiile oamenilor care au avut o viaţă extraordinară, ale personalităţilor care au rămas în istorie, ale celor care au creat branduri mari, într-un cuvânt, au făcut o diferenţă în această lume”. În acest sens, cărţile pot reprezenta o evadare din cotidian. „Poveştile de viaţă sunt un refugiu binevenit pentru mine din rutina unei zile”, mai spune Rucsandra Hurezeanu. Îi place să şi le comande de pe Internet, dar nu ocoleşte nici librăriile. „Îmi place să colind librăriile oriunde ajung, în orice colţ de lume m-aş afla”, mai explică ea.

Pe lângă lecturi, îşi mai rezervă puţin timp şi pentru sport, mai precis pentru jogging despre care spune că a intrat de câţiva ani în programul său zilnic. „Aerul proaspăt al dimineţii mă încarcă cu energie şi bună-dispoziţie. Îmi place sa alerg în parc, dimineaţa devreme. Un excelent start pentru o zi de muncă”, mai mărturiseşte ea.

Nu au fost acestea singurele hobby-uri ale sale. De-a lungul timpului, a făcut cursuri de gătit şi a cochetat cu limba germană. Acum, îşi doreşte să înveţe limba italiană pentru că se simte foarte bine în Italia. În plus, se şi simte apropiată de cultura italiană. În copilărie, a făcut balet şi adaugă că dacă ar fi avut o fetiţă, i-ar fi plăcut „ca ea să facă balet. Mi se pare o şcoală de graţie, eleganţă, feminitate şi tărie de caracter”.

Citat:
Poveştile de viaţă sunt un refugiu binevenit pentru mine din rutina unei zile”, Rucsandra Hurezeanu, fondator Ivatherm