Ei au creat un compus special, care, administrat la soareci, a determinat o intensificare a activitatii structurilor proteinice care controleaza ritmul cardiac si ceasul biologic al omului. Soarecii au inceput, apoi, sa piarda rapid in greutate. S-a inregistrat, de asemenea, o scadere a nivelului de colesterol din sange. In egala masura, s-a constatat un consum mai mare de energie din partea soarecilor, in conditiile unei incarcaturi fizice normale.

In etapa urmatoarea a experimentului, s-a folosit alta specie de soareci, recunoscuti pentru apetitul lor oarecum iesit din comun si foarte rezistenti fizic. Efectul preparatului creat de cercetatorii americani a fost similar: rozatoarele au slabit, sporindu-si, in acelasi timp, „aptitudinile” sportive si, implicit, rezistanta.

Incurajati de rezultatul experiementelor lor, oamenii de stiinta au declarat ca, intr-un viitor nu foarte indepartat, preparate noi vor inlocui, in cazul omului, obositoarele antrenamente din sala de sport. O veste buna in special pentru cei care nu pot efectua exercitii fizice din diferite motive.