"Aceste date demonstreaza cresterea incredibila din ultimele trei decenii a remuneratiilor sefilor fata de cele ale muncitorilor britanici", subliniaza asociatia High Pay Centre, subliniind ca in 1998, aceasta diferenta era de 1 la 47.

Pentru a ajunge la acest rezultat, specialistii asociatiei au comparat, pentru fiecare companie cotata in indicele FTSE-100, remuneratia declarata (salariul, bonus si alte elemente variabile) a unui director general cu salariul mediu al unui angajat al respectivei societati.

Spre exemplu, directorul general al grupului Compass, Richard Cousins, a castigat in 2013 aproape 5,5 milioane de lire sterline (6,85 milioane euro), de 148 de ori mai mult decat salariul mediu al unui angajat al grupului.

Alan Clark, de la SABMiller, a incasat 6,5 milioane de liresterline (8,1 milioane de euro), de 360 de ori mai mult decat castigul mediu al unuia dintre salariatii sai.

In iunie, salariile britanicilor (fara bonusuri) au progresat cu 0,6% in valoare anuala, sub nivelul inflatiei (1,9% in perioada de referinta), diminuand, astfel, puterea lor de cumparare.