Iata 4 alimente eficiente care scad colesterolul.

Spanac
Spanacul contine luteina, aceasta fiind un pigment galben continut in legume cu frunze verzi. Spanacul si luteina va ajuta pentru a va curata de zgura si literalmente elimina colesterolul rau din peretii vaselor de sange.

Usturoi
Pe langa multele beneficii pentru sistemul imunitar, usturoiul ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau. Mai mult usturoiul previne formarea de zgura in vasele de sange. Usturoiul scade si tensiunea arteriala si previne particulele de colesterol pentru a adera la peretii arterelor.

Avocado
Fructele de avocado sunt bogate in grasimi nesaturate. Avocado ajuta la cresterea colesterolului bun si reduce nivelul colesterolului rau. Fructul contine si alte grasimi vegetale, beta-sitosterol, care lupta impotriva colesterolului. Sfat: Nu exagerati cu avocado, deoarece este foarte caloric. Un avocado are 300 de calorii si 30 grame de grasime.

Soia
Soia ajuta la reducerea grasimilor saturate din organism. Soia este un substitut mare pentru branza si carne. Grasimile saturate sunt prelucrate de catre ficat si, astfel, pentru a forma colesterolul. Grasimile saturate sunt in alimente precum lapte integral, unt, branza, carne, ulei de palmier, ulei de cocos si altele.


Citeste aici mai mult despre aceste alimente!