Patru ambulanţe SMURD performante, în valoare de 1,6 milioane de lei, primite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, în urmă cu peste o lună, printr-un program cu finanţare europeană, nu sunt utilizate fie din cauza lipsei de personal, fie pentru că nu au fost înmatriculate, relateaza Mediafax.

Reprezentanţii ISU Vaslui susţin că cea mai performantă dintre cele patru ambulanţe, o autosanitară de tip C în valoare de 650.000 de lei, nu poate fi folosită întrucât nu există niciun medic de medicină de urgenţă care să meargă la intervenţii.

Nici celelalte trei autosanitare SMURD de tip B, în valoare de 333.000 de lei fiecare, nu au fost scoase până acum din garajul ISU Vaslui deoarece nu au fost înmatriculate.

"Se lucrează încă la întocmirea tuturor documentelor necesare pentru ca aceste trei autospeciale de tip B să poată folosite la intervenţii. Oricum, chiar şi după ce vor fi înmatriculate, aceste autosanitare vor rămâne în rezerva operativă a ISU şi vor ieşi la intervenţii când se va mai defecta vreo una din cele patru autospeciale SMURD pe care le aveam deja în judeţul Vaslui. În ceea ce priveşte cea mai performantă autosanitară de tip C pe care am primit-o, aceasta nu poate fi utilizată pentru că nu există niciun medic de medicină de urgenţă care să poată folosi dotările ambulanţei", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Pe lângă cele patru ambulanţe SMURD, ISU Vaslui a mai primit în cadrul aceluiaşi proiect cu finanţare europeană opt autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, care au înlocuit vechile maşini de pompieri vechi chiar şi de 30 de ani.