În plus, PDL va crea un comitet de monitorizare a absorbţiei fondurilor europene condus de Theodor Stolojan, "astfel încât românii să vadă că principalul partid de opoziţie este conectat la ceea ce înseamnă interesul major al României", a anunţat Cezar Preda, citat de Agerpres in pagina electronica. El a adăugat că perioada următoare va fi una grea pentru România.

"În 2012 domnul Ponta minte că s-au atras 20% şi de fapt România n-a beneficiat decât de 10% din sumele care trebuiau atrase, şi asta rezultanta eforturilor făcute în 2011. Spune domnia sa că 40 de miliarde e puţin pentru România? El, în 2013, în bugetul nostru, a prevăzut atragerea a doar 2,5 miliarde. Şi-a făcut un guvern stufos, spunând românilor că aşa trebuie să arate un guvern care este calat pe absorbţia fondurilor europene şi, în fond, nici măcar nu este preocupat de atragerea fondurilor europene", a spus Preda.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai declarat că Uniunea Social Liberală nu a fost în stare în prima lună de mandat, în ciuda unei majorităţi covârşitoare, să-şi ţină parlamentarii în sală, să poată să dezbată corect fiecare articol din bugetul României.

"Este un buget greu, un buget în care sumele atrase din Europa sunt de 2,5 miliarde, restul poverii fiscale rămânând pe contributorul român. Noi credem că acest buget nu este un buget realist, nu este un buget care să aducă creştere economică", a precizat Cezar Preda.