Valoarea exacta a activelor detinute de Berezovski ramane o necunoscuta. In momentul de fata, el detine o casa in Marea Britanie, doua vile in Franta si o serie intreprinderile de produse alimentare in sud-estul Europei, obtinute dupa moartea partenerului sau de afaceri, Vadri Patarkatsishvili. O parte din aceste active au fost trecute pe Itchen Trust in interesele familiei. Restul se afla sub sechestrul politiei.

In ceea ce priveste testamentul, inca nu se stie cand a fost el intocmit sau daca a fost modificat, au declarat pentru Interfax apropiati ai familiei Berezovski. Nu se cunoaste cu exactitate nici valoarea sau structura reala a proprietatilor.  In 2011, publicatia The Sunday Times a evaluat averea lui Berezovski la 900 de milioane de dolari. Dupa decesul lui Patarkatsishvili, Berezovski a intentat proces impotriva mostenitorilor fostului sau partener, cerand jumatate din activele acestuia, estimate la 3 miliarde de dolari. In 2012, partile au ajuns la o intelegere, Berezovski preluand, in totalitate sau partial, patru intreprinderi alimentare din sud-estul Europei.

The Guardian scrie ca anul trecut, Berezovski a incercat sa vanda cele doua vile din Franta, printre care Chateau de la Garoupe, ambele estimate la un total de 370 de milioane de euro. Dar la inceputul acestui an, fosta sotie a omului de afaceri, Elena Gorbunova, a reusit sa blocheze instrainarea acestor bunuri. Tot in urma actiuni judiciare angajata de Gorbunova, un judecator britanic a ordonat inghetarea unor active apartinand lui Berezovski in valoare totala de 200 milioane de lire sterline. In plangerea depusa, fosta sotie declarat ca Berezovski i-a promis 5 milioane de lire sterline din vanzarea domeniului Wentworth Park, promisiune care nu a fost insa respectata. 

Dupa divortul de a doua sotie, Galina Vesharova, de la care Berezovski are doi copii), omul de afaceri a acceptat sa-i transfere 6% din Itchen Trust, organizatie creata de fostul oligarh in 2001, inregistrata in Gibraltar si gestionata de Ekaterina Berezovskaia, una dintre cele doua fiice avute cu Nina Korotkova.