"Sunt propuneri rezonabile, trebuie analizate cu discernământ. Şi eu mă pronunţ pentru o participare cât mai largă a aleşilor locali. Sunt convins că nu vor putea participa toţi aleşii locali, căci sunt peste 12.000, dar o participare masivă a tot ce înseamnă primari, consilieri locali şi judeţeni eu cred că este benefică pentru partid în momentul acesta, când trebuie să dea legitimitate unei noi conduceri. Eu cred că şi un număr de 5.000 poate fi în regulă, cu condiţia ca acolo aleşii locali să aibă majoritate", a declarat Boc, în legătură cu propunerile privind organizarea convenţiei din martie cu prezenţa a peste 5.000 de delegaţi.

Cât priveşte acuzaţiile referitoare la faptul că alegerile din partid din 2011 ar fi fost "măsluite", edilul oraşului Cluj-Napoca a susţinut că atunci a fost vorba despre alegeri democratice şi că fiecare dintre cei care au votat a fost suveran în faţa urnei de vot.

"A fost o competiţie deschisă, la vedere. Eu cred că numai cine nu este cu bună-credinţă la partid poate spune acest lucru. La urna de vot fiecare este suveran, este el şi buletinul. A face lobby este o chestiune firească. Resping categoric orice acuzaţie de acest fel, că ar fi putut fi măsluit ca rezultate", a afirmat fostul preşedinte al PDL.

Boc a reiterat faptul că exclude o eventuală candidatură a sa pentru o funcţie în partid.

"Am spus foarte clar, răspicat şi fără echivoc: nu voi candida la funcţia de preşedinte al PDL. Nu voi candida la nicio funcţie la acest congres", a precizat el.

La rândul său, europarlamentarul PDL Elena Băsescu a declarat că o va susţine pe Elena Udrea în lupta pentru şefia partidului.

"Nu a fost greu să iau o hotărâre, deoarece, din punctul meu de vedere, se simte nevoia unei schimbări de generaţii, atât la nivelul central al conducerii, cât şi la nivelul delegaţiei de europarlamentari. De aceea, voi susţine moţiunea care va avea forţa să întinerească, să modernizeze şi să reformeze acest partid. În mod sigur, moţiunea doamnei Elena Udrea, pentru că este o persoană foarte energică, este o combativă, este o luptătoare, este o persoană din generaţia mea. (...) Cum am un singur vot, o voi susţine pe Elena Udrea. Am fost susţinută de Elena Udrea la europarlamentare, este de datoria mea să o susţin acum, când candidează ea", a spus Elena Băsescu.

Ea a apreciat că este binevenită o a treia moţiune la alegerile din martie pentru şefia partidului, în afară de cea a lui Vasile Blaga şi a Elenei Udrea, eventual din partea aşa-zişilor reformişti. Elena Băsescu a precizat că nu va candida pentru nicio funcţie de conducere în PDL, deoarece activitatea de la Bruxelles nu-i permite acest lucru.

Sâmbătă, la Palatul Parlamentului se desfăşoară lucrările Consiliului Naţional de Coordonare al PDL în care urmează să se voteze data Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului şi numărul de delegaţi care vor fi prezenţi la CNE, scrie Agerpres.