Ordonanţa, care modifică Legea 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre, va fi aprobată în şedinţă de marţi a Guvernului.

"O ordonaţă prin care permitem continuare lucrărilor din fonduri europene, în special în zona de litoral, acolo unde era o lege de acum câţiva ani prin care, între 15 mai şi 15 septembrie, nu se lucra, după care venea iarna şi iar nu se lucra. Avem programe cu fonduri europene unde, dacă nu lucrăm, pierdem banii şi rămânem cu şantierul, nu doar în Mamaia, ci şi în Eforie şi în alte zone", a spus Ponta la începutul şedinţei Executivului.

El a arătat că este un lucru extrem de important ca lucrările aflate în execuţie să fie continuate şi finalizate, dar "în condiţii de protecţie a turiştilor".

Joi, după ce a inspectat lucrările la diverse obiective din Mamaia, premierul Victor Ponta l-a asigurat pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, că, marţi, va fi emisă o ordonanţă de urgenţă care va permite autorităţilor locale să poată construi şi în sezonul estival în cazul proiectelor care sunt începute cu fonduri europene.

Mazăre i-a prezentat premierului pe scurt proiectul de modernizare a staţiunii Mamaia şi în ce stadiu se află acum lucrările, cerându-i acestuia să se poată construi şi în timpul sezonului estival, pentru că altfel se pierd fondurile europene.

El a arătat că a primit asigurări din partea constructorului că o parte din lucrările din Mamaia vor fi gata până în 15 iunie, dar că, dacă nu va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă, lucrările trebuie întrerupte la 15 mai.