"In primul rand, este absolut evident ca ambele tari isi intaresc pozitiile la frontierele lor. Iar asta este unul dintre aspectele la care Statele Unite trebuie sa lucreze in urmatorii ani pentru a intelege ce regiuni sunt considerate de China si Rusia ca fiind de importanta vitala", a spus Work.

Potrivit spuselor sale, Washingtonul trebuie sa gaseasca modalitatile de a se convinge ca intentiile Beijingului si ale Moscovei "nu le vor determina sa recurga la forta, ceea ce va impune din partea noastra un raspuns cu utilizarea fortei militare".

"Trebuie sa clarificam acest lucru si sa fim convinsi ca Rusia si China se simt in securitate in regiunile lor", a adaugat oficialul american, citat de ITAR-TASS.

In opinia numarului doi al Pentagonului, "ambele  tari cred cu certitudine ca ar putea schimba unele dintre aspectele actualei ordini mondiale". "Trebuie sa fim foarte atenti. In plan strategic trebuie sa stabilim imediat cum vom lucra cu doua puteri regionale bine pregatite", a subliniat Work.

Anterior, presa de peste Ocean a estimat ca apropierea dintre Moscova si Beijing este, pentru Washington, mai rau decat un razboi rece.  

Citeste si

http://incomemagazine.ro/articole/alte-rachete-iskander-m-pentru-armata-rusa

http://incomemagazine.ro/articole/neamestecul-chinei-in-ucraina-o-greseala-strategica