Canalul CNN, citand o sursa din Pentagon, a anuntat că armata SUA a prezentat președintelui Barack Obama o  lista de obiective siriene asupra carora ar putea fi declansate lovituri armate.

"Ministerul Apărării al Statelor Unite ofera președintelui diferite opțiuni pentru diferite scenarii, iar acest lucru impune mișcari de trupe și resurse", - declara Chuck Hagel, seful Pentagonului. Acesta nu a precizat ce fel de acțiuni specifice intrerpinde Marina Millitara.

Printre altele, distrugătorul "Mahan", care teoretic si-a încheiat misiunea in Marea Mediterana, nu va reveni prea curand la baza sa din Norfolk, urmand sa mai rămâna în regiune.

Casa Albă a anuntat că toti consilieri de securitate a președintelui american Barack Obama vor avea o reuniune in acest weekend pentru a discuta situația din Siria. Probabil că la sedinta va participa si președintele însuși.

Șeful Pentagonului a mai precizat ca SUA colaboreaza cu comunitatea internațională pentru a stabili dacă a existat sau nu un atac chimic in Siria. Hagel nu a exclus posibilitatea ca în Siria sa se pregateasca "un alt atac."