Casa Albă intenţionează să restructureze acest comandament, făcându-l total distinct de Agenţia americană de Securitate Naţională (NSA), ceea ce i-ar conferi o mai mare autonomie. Ambele instituţii îşi au sediul central la Fort Meade, în statul Maryland, şi sunt în prezent conduse de amiralul Michael S.Rogers. Ele însă au obiective diferite: informaţiile electronice constituie domeniul NSA şi cele legate de apărare revin comandamentului cibernetic. Dacă sciziunea este realizată, NSA, care a fost condusă în mod tradiţional de un militar, va intra sub conducerea unui civil.

Pentagonul a recunoscut pentru prima oară în acest an că dirijează atacuri informatice împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), fără să le precizeze natura. Dar, potrivit Washington Post, înaltul comandament american şi-ar fi exprimat frustrarea faţă de lentoarea cu care se desfăşoară această ofensivă electronică.

Amiralul Rogers a creat în acest an un nou grup de lucru "consacrat special urmăririi obiectivelor militare în spaţiul cibernetic pentru a ne susţine operaţiunile împotriva SI", explică un comunicat al Pentagonului.

Ministerul Apărării american intenţionează să cheltuiască 35 miliarde de dolari (31,5 miliarde de euro) timp de cinci ani pentru a-şi întări capacităţile de luptă în războiul electronic, aminteste, in context, agerpres.