De altfel, seful Pentagonului, Chuck Hagel, a indicat asa numitele "razboaie hibrid" drept una dintre noile provocari pentru fortele armate ale Statelor Unite.

In opinia USASOC, Iranul si Rusia sunt cele mai ilustrative exemple de desfasurare a unor asemenea razboaie. Solutia fiind, in acest caz, "o strategie complexa, interdepartamentala, interguvernamentala si internationala", cu scopul exercitarii de presiuni "politice, economice, militare si psihologice" asupra inamicului.

Documentul, care pune accent pe rolul armatei in asigurarea securitatii nationale si care descrie, de asemenea, amenintarile tot mai evidente, a fost prezentat, dupa cum constata Defense News, in ajunul "sezonului bugetar" si pe fondurilor temerilor exprimate de conducerea militara a SUA in legatura cu o posibila reducere a cheltuielilor de aparare.

Recent, Hagel a avertizat ca armata americana va fi constransa, pe viitor, sa "faca fata unor cerinte tot mai complexe si diversificate". Detaliind, seful Pentagonului evoca, printre altele, amenintarea terorista si "Rusia revizionista, cu armata ei moderna si bine pregatita".