Salariul de bază a lui Kare Schultz se ridică la două milioane de dolari pe an, plus diverse bonusuri şi opţiuni cu acţiuni pe termen lung. De asemenea, noul şef al Teva va primi la semnarea contractului 20 de milioane de dolari. Cu o experienţă de 30 de ani în industria farmaceutică globală, Schultz a declarat că va dezvolta o strategie extrem de clară pentru a rezolva diversele iniţiative de restructurare şi problema datoriei companiei israeliene, de peste 35 de miliarde de dolari.

În trimestrul doi din 2017, Teva a înregistrat venituri de 5,7 miliarde de dolari, din care 3,1 miliarde de dolari din medicamente generice şi 2,1 miliarde de pe urma propriilor branduri de medicamente. Recent, compania şi-a redus estimările privind veniturile din acest an la 22,8 - 23,2 miliarde de dolari, scrie agerpres.

În august, Guvernul israelian a cerut Teva Pharmaceutical Industries să readucă acasă locurile de muncă şi operaţiunile şi a indicat că este dispus să ajute la salvarea grupului farmaceutic care se confruntă cu dificultăţi. Compania are obligaţii faţă de Israel, deoarece de-a lungul timpului a beneficiat de scutiri de taxe, a explicat ministrul Economiei, Eli Cohen.

Până la sfârşitul anului, Teva vrea să concedieze pe plan global 7.000 de angajaţi sau aproximativ 12% din forţa sa totală de muncă. Reducerile planificate în Israel reprezintă doar 5% din totalul angajaţilor Teva, unul dintre cei mai mari angajatori din Israel, care, la sfârşitul anului trecut, avea în ţara natală 6.863 de muncitori. Compania l-a asigurat pe Cohen că va întârzia unele concedieri, iar majoritatea va fi efectuată prin pensionări voluntare.