"In ultimul timp nu am fost prea fericit. Fara indoiala, este prea multa presiune", a spus Ma, intr-un interviu pentru CNBC.

"Incerc sa fiu vesel, pentru ca stiu ca daca eu nu sunt, nu vor fi veseli nici colegii mei, nici actionarii mei si, cu atat mai mult, clientii mei", a continuat omul de afaceri chinez.

"Sunt bucuros de rezultatele inregistrate de compania mea, de reusita intrarii pe bursa, dar cred sincer ca atunci cand oamenii se gandesc prea mult la voi, aveti responsabilitatea de a calma lucrurile si de a ramane aceiasi", spune Jack Ma.

Intre timp, dupa impresionanta listare la bursa din New York, Alibaba a stabilit un record al vanzarilor online. In numai 24 de ore, grupul a obtinut venituri de 7,2 miliarde de euro.

O cifra care, desigur, nu se inregistreaza zilnic, ci poate o singura data pe an, de 11 noiembrie, cand in China se celebreaza "Ziua cumparaturilor" si cand toata lumea propune promotii exceptionale. In orice caz, Alibaba asa a procedat incepand din 2009, de cand exista aceasta "sarbatoare".