Oferta publică iniţială va permite Shuanghui să achite datoriile acumulate în urma achiziţionării în 2013 a gigantului american Smithfield Foods Inc, pentru 4,7 miliarde de dolari. O sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul a declarat pentru Dow Jones Newswires că Shuanghui intenţionează să se listeze în aprilie la Hong Kong Stock Exchange. Listarea la bursă, aşteptată în trimestrul doi din 2014, va reprezenta un stimulent pentru activitatea bursei de la Hong Kong, care, în ultimii doi ani, s-a confruntat cu scăderea ofertelor pentru oferte publice iniţiale.

In cazul in care operatiunea va fi incunata de succes, iar compania chineză va obţine cinci miliarde de dolari în urma listării, aceasta va fi cea mai IPO din Asia din ultimii doi ani, după listarea Japan Airlines Co, în valoare de 8,5 miliarde de dolari, din septembrie 2012, conform datelor companiei Dealogic.

În septembrie 2013, acţionarii companiei americane Smithfield Foods (prezentă şi în România din anul 2004, când a achiziţionat fostul combinat Comtim din Timişoara) au aprobat preluarea companiei de către firma chineză Shuanghui International Holdings Ltd.

Tranzacţia, care evaluează Smithfield Foods la 7,1 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, este cea mai mare preluare a unei companii americane de către o companie chineză.  Pentru IPO, Shuanghui a angajat BOC International, Citic Securities International, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Standard Chartered şi UBS, au declarat recent surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.