Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a declarat, luni, că percheziţiile poliţiei la locuinţa sa fac parte dintr-un "război" în care el se află la mijloc, precizând că toate actele legate de vânzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga I "sunt în regulă".

"Au venit la ora şase! La mine acasă, la hotel şi la Bogdan (n.r. - fiul său). Acum am casa plină! Mă uit la televizor şi aflu ce se întâmplă cu mine. Oamenii sunt civilizaţi, îşi fac treaba. E un război în care eu sunt la mijloc, de când mă aşteptau duşmanii….Mă doare la pălărie, sunt în regulă cu toate actele, în orice subiect", a declarat Dragomir, pe blogul sãu.

Fostul şef al LPF a menţionat că urmează să fie dus la audieri, dar a precizat că nu ştie care sunt numele celorlalţi anchetaţi în dosar. Potrivit articolului de pe blogul lui Dragomir, ar fi vorba despre un comision de 2,25 milioane de euro acordat firmei unui om de afaceri, Mihai Corbu. "L-am văzut pe Corbu de două ori, iar o dată ne-am certat", a adăugat Dumitru Dragomir.

Anchetatorii au făcut percheziţii, luni dimineaţă, şi la locuinţa fostului preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri, Dragomir confirmând informaţia şi afirmând că poliţiştii nu i-au spus ce căutau.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir este suspectat că ar fi încasat un comision important în contextul vânzării drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I.

"Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro", a precizat sursa citată.

Percheziţiile sunt făcute de Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.