'Scopul percheziţiilor a fost sechestrarea de documente şi suport informatic susceptibile să ajute la identificarea angajaţilor implicaţi în manipularea a 11 milioane de vehicule dotat cu un soft care falsifică testele de poluare', a explicat Parchetul într-un comunicat.

Procurorii din oraşul Braunschweig au demarat deja o anchetă împotriva fostului director general de la Volkswagen, Martin Winterkorn, după ce grupul auto a recunoscut că a falsificat testele de poluare pentru unele din motoarele sale diesel.

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Müller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparţin Volkswagen, mentioneaza agerpres.