Risc însemnat de producere de avalanşe se înregistrează şi în Masivul Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine.

La Bâlea Lac există şi o avertizare emisă sâmbătă dimineaţa de vânt puternic. Rafalele de vânt pot depăşi 80 - 90 km pe oră. Deocamdată, reprezentanţii Cabanei Bâlea Lac au spus că telecabina de la Bâlea, singurul mijloc de transport până la altitudinea de 2.034 de metri, funcţionează. Dacă vântul va deveni prea puternic, transportul pe cablu va fi oprit.

Cei care urcă la Bâlea Lac trebuie să se aştepte nu doar la zăpadă din belşug, dar şi la frig. Ziua, maxima poate ajunge la maximum minus 3 grade Celsius, iar noaptea la minus 11 grade Celsius. Cei care se vor caza în iglu sau în Hotelul de Gheaţă vor suporta temperaturi de maximum minus 2 grade, conform proprietarilor.

Pentru a urca la Bâlea Lac cu telecabina, turiştii trebuie să achite un bilet de 30 de lei de persoană. Telecabina funcţionează zilnic, între orele 9,00 şi 17,00 şi este pornită dacă există minimum zece persoane.

Turiştii pot ajunge în zona Bâlea (judeţul Sibiu) cel mai uşor cu maşina proprie, nefiind curse regulate cu autobuzul. Astfel, în această perioadă, se poate face accesul de pe DN1 (E 68), apoi pe DN7C Transfăgărăşanul, doar până la Bâlea Cascadă. De aici, Transfăgărăşanul este închis circulaţiei, iar accesul până la Bâlea Lac, pe o distanţă de 3.700 de metri, se face doar cu transportul pe cablu şi numai dacă sunt favorabile condiţiile meteo, noteaza Agerpres.