Limitarea activității fizice afectează negativ nu numai starea mușchilor, dar și starea de sănătate a organelor interne: are de suferit metabolismul, sistemul respirator, cel osteo-articular, circulația sângelui, echilibrul endocrin, sistemul nervos etc. Desigur, vinul rosu nu este un substitut pentru mișcare și exerciții fizice. Cu toate acestea, oamenii de știință cred că utilizarea acestei băuturi poate încetini procesul de degradare a corpului cauzat de lipsa de activitate fizică.
 
FASEB Journal a publicat un raport in care relateaza despre un experiment cu animale de laborator expuse la starea de imponderabilitate. Cercetatorii au adaugat in meniul animalelor in claitate de supliment alimentar substanta numita Resveratrol, conținută în vinul roșu. S-a constatat că acest antioxidant poate proteja organismul în starea de imponderabilitate de dezvoltarea rezistenței la insulină și scăderea densității osoase.
 
Cercetatorii recomanda celor care fac putina miscare sa consume alimente bogate în Resveratrol. În forma sa naturală acest antioxidant se gaseste in struguri rosii si in vinul rosu.