Peste 11.000 de poliţişti acţionează zilnic, până miercuri, 2 ianuarie, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice de Revelion, când sunt programate 130 de manifestări publice în Bucureşti şi 33 de judeţe, informează un comunicat al Poliţiei Române.

Cu ocazia sărbătoririi Anului Nou, activităţile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice sunt realizate, zilnic, de 11.440 poliţişti, dintre care 7.549 de ordine publică, 1.908 rutieri, 1.510 de la alte structuri şi 473 de poliţişti constituiţi în rezerve de intervenţie.

De Revelion, sunt programate 130 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, focuri de artificii) în 33 de judeţe şi în Capitală, organizate în principal de primării, în marile pieţe centrale.

Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în special în zonele şi în perioadele în care se înregistrează trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii incidentelor nedorite, precum şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.