Astfel, la New York Mercantile Exchange (Nymex), barilul light sweet crude (WTI) a pierdut 1,67 de dolari, atingand, la inchiderea sedintei de tranzactionare, 49,19 dolari. A fost pentru prima data din 2 aprilie anul curent, cand titeiul marca WTI a coborat sub pragul psihologic de 50 de dolari/baril.

In cursul diminetii de miercuri, ministerul american al energiei a confirmat pronosticul asociatiei profesionistilor API privind o crestere puternica a rezervelor de titei (+2,5 milioane de barili) ale Statelor Unite.

La nivel global, piata ramane negativa pentru moment, a comentat John Kilduff, de la Again Capital, apreciind, totodata, ca investitorii si-au pierdut, se pare, speranta de a asista la o reducere a productiei pentru reechilibrarea cererii si ofertei.

Teddy Sloup, de la iiTrader.com, a estimat ca petrolul ramane dependent de evolutia dolarului american, in timp ce analistul Tim Evans de la Citi, considera ca depasirea pragului de 50 de dolari ar putea avea un impact psihologic asupra jucatorilor optimisti din piata.