In primele ore de tranzactionare, titeiul Brent a coborat la 99,99 dolari/baril, pentru prima data incepand din 24 iunie 2013. Trendul descendent a continuat, astfel ca barilul a ajuns la 99,76 dolari.

Astfel, incapand din 19 iunie, cand a fost atins cel mai ridicat nivel din ultimele noua luni (115,71 dolari/baril), petrolul Brent cu extractie din Marea Nordului, a pierdut 13%.

In pofida tensiunilor geopolitice tot mai acute de declansarea, la mijlocul lunii iunie, a crizei irakiene, si de agravarea situatiei din Ucraina, petrolul nu s-a scumpit, partial pentru ca aceste evenimente nu au antrenat intreruperi in aprovizionarea pietelor cu titei. 

Chiar si in LIbia, unde domneste haosul politic, productia de petrol a reusit sa se redreseze in ultimele saptamani. Iar aceasta ofera suplimentara a inundat piata mondiala, si asa bine alimentata.

In aceste conditii, cererea a ramas slaba, in special in China si in Europa, doi mari consumatori mondili de aur negru, a caror crestere economica a incetinit insa in ultimul timp.