Înainte de asta, este posibil să apară un moment de vânzare a acţiunilor după ce valoarea acestora a crescut înainte de şedinţa Comitetului Federal al Operaţiunilor pe Piaţa Deschisă (FOMC). La cele trei creşteri anterioare ale dobânzii, aurul a scăzut înainte pentru ca apoi să se redreseze puternic.

Metalele preţioase au revenit asupra unora dintre recentele câştiguri considerabile înaintea unui raport extins neplăcut cu privire la piaţa muncii din SUA care a ajutat la creşterea aurului şi argintului. O posibilă întrerupere a tendinţei de scădere pe mai mulţi ani ar putea atrage un nou interes de cumpărare din partea fondurilor care acum deţin o poziţie neutră.

Metalele industriale încă au probleme din cauza semnelor unei cereri în scădere, mai ales din China, unde creşterea lentă a creditelor şi politica monetară mai aspră au generat îngrijorări. Acestea sunt susţinute de o măsurare privată a producţiei chineze ce arată o contradicţie pentru prima dată în 11 luni. Nichelul este în top, scăzând la minimul pe un an, iar contractele futures cu minereul de fier tranzacţionate în Shanghai au ajuns la un minim pe şapte luni ca urmare a prăbuşirii preţului cu 40% faţă de vârful din februarie.  

Produsele agricole de bază au avut o evoluţie amestecată, având loc o scădere a zahărului la un minim pe 13 luni, cu o compensare a câştigurilor înregistrate de cacao, cafea şi bumbac. Un start în forţă al sezonului ploios din India şi scăderea realului brazilian sunt cele mai recente previziuni negative.

Preţurile la petrol par în prezent imune la veştile pozitive, scăderea din ultima săptămână fiind determinată de o concentrare intensă asupra rezervei în creştere. S-a observat o scădere suplimentară după raportul săptămânal privind inventarul american (Petroleum Status Report) al Administraţiei SUA pentru informaţii din domeniul energiei (US Energy Information Administration). Acest lucru s-a întâmplat în ciuda unei scăderi a inventarului mai mare decât se preconizase, atât în ce priveşte petrolul, cât şi benzina.

Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiţii şi tranzacţionare multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente şi strategii de tranzacţionare şi investiţii. Fondat în 1992, Saxo are peste 1.500 de angajaţi în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai şi Tokyo, noteaza agerpres.