Potrivit analistilor Bloomberg, de la inceputul anului, toate principalele valute mondiale s-au depreciat fata de dolarul american. Astfel, bancnota verde si-a consolidat pozitia cu 11% fata de euro si cu peste 12% fata de yenul japonez. Cele mai bune rezultate au fost inregistrate de rupia indiana, care a pierdut numai 2,4% comparativ cu dolarul.

La polul opus se afla rubla rusa, care in decurs de un an s-a ieftinit cu 45%. Este insa o valuta care, in 2014, a demonstrat cele mai proaste performante: bitcoin. Incepand din noiembrie 2013, moneda virutala a pierdut 72% din valoarea sa exprimata in dolari american, caderea din acest an fiind de 58%.

In ceea ce priveste materiile prime, cele mai nefericite investitii s-au dovedit cele de pe piata petrolului. Pe parcursul anului in curs, barilul marca Brent s-a ieftinit cu 45%.

Cele mai avantajos activ a devenit, in schimb, cafeaua, al carui pret a crescut incepand din luna iunie cu 58%. O evolutie explicata de expertii Bloomberg prin temerile investitorilor privind recolta de cafea a celui mai mare producator, Brazilia.