Centrul este situat în nordul Capitalei, în Petrom City, și, potrivit lui Gary Ingram, director în cadrul Diviziei de Explorare și Producție, este primul de acest fel din grupul OMV și cel mai avansat din Europa, permițând echipelor tehnice să îmbunătățească interpretarea informațiilor geologice și proiectarea operațiunilor de explorare și exploatare, relateaza Agepres in pagina electronica.

Noua tehnologie permite luarea deciziilor în mod mai rapid și reducerea riscurilor asociate investițiilor, a explicat Ingram.

Centrul le permite inginerilor să vizualizeze, în mod 3D, imagini ale zăcămintelor de petrol și gaze, pe un ecran de patru metri. Cu ajutorul simulatorului, geologii caută zonele unde sunt delimitate diferite straturi de roci, pentru a descoperi acumulări de țiței și gaze naturale, având posibilitatea să navigheze prin diferitele secțiuni ale straturilor de roci.

OMV Petrom produce anual 66 milioane bep (barili echivalent petrol) de țiței și gaze naturale și are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual. În ultimii nouă ani, investițiile pentru modernizarea și consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde euro.