Per total, Renault a crescut de două ori mai repede decât piaţa şi şi-a majorat cota de piaţă în Germania la aproape 5,5%. Astfel, Germania este din nou a doua cea mai importantă piaţă pentru Renault din Europa. Şi când sunt incluse şi vânzările Dacia, Renault se poate numi cel mai mare importator de maşini în Germania.

Cu o gamă variată de modele, Renault vrea să crească şi în acest an de două ori mai repede decât piaţa. Pentru atingerea acestui obiectiv, a lansat noi modele, cum ar fi SUV-ul Koleos, camioneta Alaskan şi modelul restilizat Captur.

Şi gama de maşini electrice a avut succes în Germania. În aprilie, Guvernul de la Berlin a anunţat noi măsuri pentru a stimula cererea de autovehicule electrice, fiind acordat un discount de 4.000 de euro la achiziţionarea unui vehicul electric. De aceste reglementări cel mai mult a avut de profitat Renault, Zoe fiind cel mai bine vândut model electric în Germania.

Cu o creştere a vânzărilor de 7,4% în Germania, Dacia a avut un ritm de creştere mai rapid decât al pieţei.În urmă cu câţiva ani, şeful Peugeot declara pentru Handelsblatt că producătorul auto francez nu concurează cu principalele companii auto germane. Dar, astăzi, Jean-Philippe Imparato, directorul general al brandului Peugeot, anunţă că are alte planuri.

"Cu noul model 3008 ne deplasăm spre segmentul brandurilor germane, concurând cu VW Tiguan şi cu BMW X2", a declarat Imparato, pentru Handelsblatt. El vrea ca Peugeot să devină cel mai bun furnizor pe segmentul premium. SUV-ul 3008 a fost lansat în octombrie şi se vinde bine. În primele trei luni de la lansare s-au primit 60.000 de comenzi. Imparato este încântat mai ales de preţul obţinut. Modelul se vinde la un preţ cuprins între 30.000 şi 42.000 de euro, majorând profitul companiei.

Vânzările de autoturisme noi în Germania au înregistrat în 2016 cel mai semnificativ avans din ultimii şapte ani, datorită ratelor scăzute ale dobânzilor şi ieftinirii combustibilului, arată datele publicate recent de Asociaţia Producătorilor Germani de Automobile (VDA), mentioneaza agerpres.