De asemenea, CMA a impus şi distribuitorului de medicamente Flynn Pharma o amendă de 5,2 milioane de lire sterline pentru rolul său în majorarea cu 2.600% a preţului pentru acelaşi medicament în 2012.

Grupul american Pfizer a produs singur acest medicament, sub marca Epanutin, dar în luna septembrie 2012 a vândut drepturile către Flynn Pharma, care ulterior a schimbat denumirea medicamentului şi preţurile au crescut exploziv.

Autoritatea pentru reglementarea concurenţei susţine că sumele plătite de sistemul naţional de sănătate din Marea Britanie (NHS) pentru capsulele de Epanutin au crescut de la 2 lire pe an în 2012 la aproape 50 de lire pe an în 2013, scrie agerpres.

"Aceste companii au exploatat în mod deliberat oportunitatea oferită de schimbarea mărcii pentru a majora preţul unui medicament de bază pentru mii de pacienţi. Aceste majorări extraordinare de preţ au costat NHS şi contribuabilii zeci de milioane de lire sterline" a declarat preşedintele CMA, Philip Marsden.

În replică, Pfizer a respins concluziile anchetei şi a anunţat că va face recurs la amenda impusă de CMA. De asemenea, Pfizer a subliniat că şi după majorarea preţului, medicamentul Epanutin era cu 25 până la 40% mai ieftin decât costul unui medicament similar produs de un alt furnizor al sistemului de sănătate.