Conform sursei citate de agerpres, în ceea ce priveşte domeniile care s-au finanţat prin factoring intern, pe primul loc ca pondere se menţine domeniul construcţiilor, cu 19,4% din total volume, însă în scădere cu 3,5% faţă de 2015.

Factoringul de export a crescut cu 9% faţă de 2015 şi a ajuns la un nivel de aproape 650 milioane euro. Principalul domeniu de export care s-a finanţat prin factoring a fost şi în 2016 sectorul metale/chimicale, cu o pondere de 36% din total volume, însă şi acesta în scădere cu 17% faţă de 2015.

'Scăderea volumelor derulate prin factoring de export, de către companiile din sectorul metale/chimicale, ne arată că cererea pentru export a deşeurilor şi a produselor metalice finite s-a diminuat semnificativ şi s-a tranzacţionat la preţuri tot mai mici, nivelul preţurilor la metal şi capacitatea de producţie din China putând fi cu greu concurate. Cu o evoluţie pozitivă putem aminti, însă, domeniul energiei cu o creştere de 8,2%, precum şi domeniul auto, utilaje şi echipamente, cu o creştere de 7,5%, care confirmă România ca hub important al industriei auto în Europa', se mai arată în document

Factoringul de import a înregistrat o creştere de 15%, 'confirmând astfel că expansiunea consumului s-a bazat mai puţin pe capacitatea de producţie naţională, limitată cantitativ şi depăşită tehnologic şi calitativ, ci mai ales pe importuri'.

Numărul total de clienţi care au derulat operaţiuni de factoring în 2016 a crescut cu 10% faţă de 2015, în timp ce numărul de relaţii comerciale a crescut anul trecut cu 25%.