Valoarea medie a unei tranzacţii în acest trimestru a fost de 68 milioane euro, datorită impactului deosebit de mare al celor trei tranzacţii din top. În urma analizei tranzacţiilor a căror valoare nu a fost dezvăluită sau estimată public, estimarea Deloitte cu privire la piaţa totală de M&A în trimestrul II 2017 se situează în intervalul 950 milioane - 1 miliard euro.

'Cea mai mare tranzacţie a trimestrului, care a influenţat semnificativ datele, dar nu a atins dimensiunea necesară pentru a fi clasificată ca megatranzacţie, a fost tranzacţia de 401 milioane euro prin care Enel a achiziţionat pachete de câte 13,6% în E-Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, în urma finalizării arbitrajului internaţional privind privatizarea Electrica Muntenia Sud. A doua tranzacţie ca importanţă a fost anunţul achiziţiei clădirilor de birouri AFI Park de către Dedeman, cu o valoare totală estimată de 164 milioane euro. Topul tranzacţiilor este încheiat de vânzarea a 50% din proprietăţile Iulius Holding către Atterbury Romania. Potrivit estimărilor Deloitte, valoarea acestei tranzacţii este în jurul a 150 milioane de euro, pe baza valorii estimate a activelor de 300 milioane euro', se menţionează în analiza preluata de agerpres.

Cumulat, în prima jumătate a anului, piaţa de M&A din România a atins valoarea de 1,28 miliarde euro, nivel dublu comparativ cu primul semestru din 2016. În acest an au fost anunţate 49 de tranzacţii faţă de 38 în primele şase luni din 2016.

Studiul include tranzacţii anunţate în perioada relevantă care au o valoare estimată sau anunţată între 5 şi 500 milioane euro. Tranzacţiile sub această limită nu sunt considerate relevante pentru piaţa de M&A din România, iar cele peste limită sunt mega-tranzacţii care au un impact care poate denatura analiza trimestrială.