Potrivit documentului, in perioada de referinta au fost înmatriculate peste 9.200 autovehicule în leasing operaţional, ceea ce reprezintă o pondere de 17,5% din totalul de înmatriculări autoturisme şi autoutilitare noi. Această pondere a înregistrat o creştere de 9% faţă de finalul primului trimestru.

"Primul semestru al anului 2017 confirmă tendinţa de consolidare a produsului de leasing operaţional full service ca o soluţie inconturnabilă de eficientizare a mobilităţii companiilor. Creşterea cu peste 30% faţă de 2016 a ponderii înmatriculărilor în leasing operaţional din totalul înmatriculărilor de vehicule noi este o dovadă în plus a notorietăţii şi atractivităţii acestei soluţii', a declarat preşedintele ASLO, Dan Boiangiu.

Membrii asociaţiei reprezintă peste 96% din total piaţă. Structura portofoliului (la nivel de asociaţie) este alcătuită din servicii complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote) cu o cotă de 76%, urmate de management de flote 15%, restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare, scrie agerpres.