'Aceşti bani sunt împărţiţi relativ egal între samsari, pe de-o parte, şi piaţa de piese de schimb şi service-uri auto pe de altă parte. În final, toată această sumă este suportată de către cumpărători', a explicat Mihai Cune, fondator şi director general al InspectorAuto.ro, într-un comunicat.

De asemenea, estimările InspectorAuto.ro pentru România arată că circa 80% dintre maşinile aduse din afară au kilometri daţi înapoi.

'Circa 43% dintre maşinile rulate aduse în Franţa, din Belgia, au kilometri daţi înapoi, în medie cu 91.000 km, potrivit Car-Pass. Un samsar câştigă în medie 800 euro la o maşină la care dă kilometrajul înapoi, având câştiguri cuprinse între 500 şi 2.000 euro, în funcţie de maşină. În România au fost importate anul trecut 250.662 maşini la mâna a doua din alte ţări, dintre care 80% (200.530 unităţi) pot avea kilometrajele ajustate în minus', se arată în comunicat.

Site-ul InspectorAuto.ro asigură interogarea VIN (prin care se identifică univoc un autovehicul utilizând ca parametru de căutare Seria de Şasiu/Nr. de Identificare - VIN) şi aflarea de informaţii despre istoricul de incidente al autovehiculelor şi istoricul privind furtul. Clienţii au, totodată, posibilitatea să-şi comande online o inspecţie tehnică, într-o unitate autorizată pentru inspecţii auto.